V. Dynamite Baits Ponty és amurfogó verseny a Vadkan tavon Beszámoló

2017.-ben ötödik alkalommal került megrendezésre a Cserhát dombjai között megbúvó, festői szépségű Vadkan tavon a nagy sikerű ponty és amurfogó verseny. Az eltelt évek alatt a verseny komoly rangot szerzett magának a pontyhorgászok körében. Ezt a rangot emelte még magasabbra a Normark Hungary Zrt., a Dynamite Baits termékek forgalmazója, aki ezévtől a verseny névadó szponzoraként állt a rendezvény mellé. A résztvevő csapatok többsége évvről évre visszatér a megmérettetésre, ezért meglehetősen nehéz új csapatoknak bekerülni. Ennek is köszönhető, hogy a verseny minden évben baráti, már-már családias hangulatban zajlik.

Ezévtől az eddig megszokott 72 órás időtartamot 80 órára változtattuk, ezért a csapatok már a verseny kezdete előtti napon megérkeztek a helyszínre. A regisztrációt és a sorsolást követően a csapatok elfoglalhatták állásaikat, így bőven volt idő a táborállításra, a szerelékek hadrendbe állítására, hogy aztán másnap reggel hatkor a csapatok felkészülten vegyék üldözőbe a Vadkan tó lakóit. Természetesen ez a “0-ik nap” jó alkalom volt a régi barátok köszöntésére, élménybeszámolókra, esélylatolgatásokra is. Az este hosszúra nyúlt beszélgetései után gyorsan felkelt a nap, melynek első sugarai már bójázó, etető, próbadobásokat végző horgászokra sütött. 06.00-kor aztán a verseny kezdetét jelző puskalövést követően hatvannyolc végszerelék csapódott a vízbe, a halak kegyeiért versengve.

Nem kellett sokat várni az első kapásokra, gyorsan munkába álltak a merítőhálók. Az első órák fogásait látva nem volt kétség, hogy kimagasló fogási eredmények fognak születni, ami a verseny végén igazolást is nyert. Az első mérlegelés után nem sok csapat akadt, akinek száraz maradt volna a pontymatraca. A verseny izgalmas pillanatait nehéz szavakban visszaadni, ezért beszéljenek a képek:

A mérlegelések alkalmával gyakran úgy tűnt, hogy a mérlegelők ott ragadnak. Néhány csapat olyan ütemben fogta a halat, hogy a mérlegelők hiába mértek, a lemért halakat folyamatosan újakkal pótolták.

Bár a fogásokon nem látszott, az arcokon megjelentek a fáradtság első jelei.

Az aktuálisan legnagyobb pontyot és amurt fogó csapatokat zászlóval jelöltük meg. Ennek birtoklása nagy dicsőség, így ez is folyamatosan új erőt adott a csapatoknak.

A verseny utolsó napjára alaposan elfáradtak a csapatok, de ez egy pillanatig sem látszott horgászatukon. Csupán a néhány percre megpihenő, semmibe néző tekintetekből lehetett látni, hogy az elmúlt napok küzdelme mennyire kimerítette a versenyzőket. A verseny vége előtti percekben sem volt lefutott a meccs, nagyon szoros verseny zajlott a dobogó minden fokáért. Mindeki tisztában volt vele, hogy egy-egy megfogott vagy elvesztett hal előrejutást vagy visszaesést jelent a tabellán.

Vasárnap 14.00-kor csakúgy mint ahogy elkezdődött, puskalövés hangja zárta le a versenyt. Noha reggel óta folyamatos volt a mérlegelés, még ekkor is sok-sok ponty és amur került a mérlegelőzsákba, így senki sem lehetett biztos az elért helyezésében.

Táborbontást és összepakolást követően az eredményhirdetésre érkező csapatokat impozáns serlegek és értékes díjak várták.

Köszönetet a verseny támogatóinak:
Normark Kft. a Dynamite Baits termékek forgalmazója
Halcatraz Kft. a FOX termékek forgalmazója
FAST Hungary Kft. a CASIO Pro Trek karórák forgalmazója
LED LENSER
Tóth Vilmos a FOX International magyarországi képviselője
Dr. Nagy Péter a Vadkan tó tulajdonosa
Bártfai Szabolcs, Bellér László, Gál Bence, Koplányi Gábor mérlegelők

A verseny végeredménye:

Szektor helyezett csapatok:

Dobogós csapatok:

Harmadik helyezett csapat: Ho-Ho Carp Team

Második helyezett csapat: Castaway PVA HQ Team

Az V. Dynamite Baits Ponty és amurfogó verseny győztes csapata: Já – Ger Carp Team

Találkozunk 2018.-ban!