1. Vadkan Tó Kupa úszós horgászverseny

1. Vadkan Tó Kupa Úszós Horgászverseny – 2018 május 12. Cserhátsurány (Nógrád megye)

A versenyen maximum 22 fő indulhat, a nevezések sorrendjében. Nevezési díj: 10000 Ft./fő, mely magában foglalja a napijegyet, a díjakat és a verseny utáni ebédet. A versenyen 2 szek- tor kerül kialakításra, a szektor győztesek serleget és ajándék napijegyet kapnak, valamint 20,000 Ft díjazásban részesülnek. A nyeremények min. 20 fő részvétele esetén érvényesek.
További nyeremények ajándék napijegyek a második és harmadik helyezetteknek, és nyere- mények a támogatók felajánlása alapján.
Nevezni lehet: Szigethy Katalinnál a 20-954-7242-es számon. A verseny időpontja: május 12.
Gyülekező, regisztráció: 06:00-06:30
Sorsolás : 06:30-06:45
Felkészülés : 06:45-08:20
Etetés : 08:20-08:30
Verseny : 08:30-14:00
 Mérlegelés,ebéd,eredményhirdetés 14:00-15:00.
————————————————————————————–
Versenykiírás:
Versenyzőnként, egy úszóval felszerelt bottal (spicc, bolognai, match, rakós) azon egy horog- gal (max. 8-as szakálnélküli vagy lenyomott szakállú) lehet horgászni, tartalékban bármennyi bot rendelkezése állhat.
Maximális bothossz rakós bot esetében 13 méter.
A rendező rövid kürtszóval jelzi az etetés kezdetét, a horgászat kezdetét , és a horgászat végét. Hosszabb ismételt kürtszó jelezheti még a nem várt esemény (zivatar, stb.) miatti versenylefú- jást (ez esetben a horgászatot azonnal be kell fejezni).
Nem várt esemény miatt félbeszakított verseny folyatásáról vagy a verseny végleges lefújásá- ról a rendező dönt és a versenyzőket értesíti.
Nem várt esemény miatt lefújt verseny esetében az addig fogott halak súlya alapján dől el a verseny végeredménye, kivéve, ha a körülmények a mérlegelést nem teszik lehetővé.
 Értékelhető halfaj: Ponty,amur, busa, kárász, keszeg, küsz.
Etetni kizárólag a kihúzott horgászhelyről lehet, kizárólag kézi erővel .(kézzel, etető csúzlival, poharazással) .
A szektorhatárokat a rendező a megjelent és helyet húzott versenyzők száma alapján jelöli ki a lehető legegyenlőbb módon.
Kívülről akadt hal, valamint kantáros hal nem számít bele a versenybe. (Kívülről akadásnak a törvény szerint a kopoltyú vonalától hátrafelé való akadás számít. Kantáros a szereléket ma- gával cipelő hal, amennyiben a beszakadt és a versenyző által használt szerelék akad össze)
 A halakkal történő kíméletes bánásmód kötelező, halat földre rakni tilos, ezért pontymatrac megléte és rendeltetés szerű használata kötelező! Nash MediCarp Ultra sebkezelő használata a kifogott nemeshalak esetében kötelező. Terítékfotó csak pontymatracon készíthető. Minden

versenyzőnek rendelkeznie kell kapitális halak merítésére alkalmas nagyméretű, sűrűszövésű merítőhálóval.
A halakat hosszú, legalább 2,5 méteres, sűrű szövésű verseny haltartóban kell eltárolni mérle- gelésig, vagy pontyzsákban, melybe zsákonként egy hal tehető. Az 5 kg feletti egyedsúlyú halakat fogáskor rögtön le kell mérni és visszaengedni. A kisebb pontyokat kifejezetten nagyméretű karikás haltartóban vagy pontyzsákban lehet tárolni.
Halfogás esetén új szereléket bedobni csak abban az esetben szabad, ha a megfogott halat a versenyző a szákba helyezte vagy mérlegelés után visszaengedte!
Szektoridegen hal számít, de törekedni kell, hogy szomszédainkat a horgászatban ne zavarjuk.
 A verseny lefújásakor a horgászatot azonnal be kell fejezni, mérlegelésig horgászkészség nem lehet bedobva.
A verseny lefújásának pillanatában már horgon levő hal még beleszámít az eredménybe, amennyiben a horgász azt 15 perc alatt megszákolja.
Versenyző bármikor kérhet mérlegelést vagy használhat több szákot. Egy szákban tárolható halmennyiség: maximálisan 30 Kg, nemeshalból max. 2 db 5 kg alatti, pontyzsák esetén 1 db nemeshal/pontyzsák..
A halakat a verseny végéig életben kell tartani, elpusztult hal a verseny értékelésébe nem számít bele.
A versenyeken külső segítő a ki és bepakoláson kívül nem vehető igénybe!
A nevezéssel a versenyző a szabályokat elfogadja, és kijelenti, hogy saját felelősségére indul a versenyen.
A nevezéssel a versenyző kijelenti, hogy állami horgászjeggyel rendelkezik és a horgászat fel- tételeinek megfelel. Az állami jegy meglétét szervező esetleges kérésére igazolja.
A nevezéssel a versenyző tudomásul veszi, hogy a rendezvényen kép és videó felvétel készül- het, melyet a szervező promóciókban és beszámolókban felhasználhat.
Etetőanyag limit: 20 liter (nedves, bekevert állapotban). Maximum élőanyag mennyiség : 2,5 liter, melyből maximum. 1 liter lehet etetőszúnyog. Élő kishallal, halszelettel, csali imitációk- kal csalizni tilos. A csali kizárólag horogra tűzve használható (hajszálelőke, csalitüske, stb. használata tilos ! )
Sikeres versenyzést kívánunk!